CIASTECZKA Z CIECIERZYCY I BANANA Z CZEKOLADĄ I MASŁEMORZECHOWYM
Jeśli jesteś łasuchem i uwielbiasz słodkości to ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie.
Co najważniejsze ciasteczka te są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ponadto nie zawierają glutenu oraz nabiału.
SKŁADNIKI
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Cieciorkę należy dokładnie przepłukać wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.
2) Do blendera wrzucić ciecierzycę, banana, masło orzechowe, stopniowo dodać słodzik oraz proszek do pieczenia, wszystkie składniki dokładnie zblendować na gładką masę.
3) Do przygotowanej masy wrzucić pokrojoną w kawałki czekoladę i wymieszać.
4) Ułożyć łyżką na blaszce do wyłożonej papierem do pieczenia, formując okrągłe ciastka.
5) Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez około 20 minut.
SMACZNEGO!